Meditation

Meditationen är den enda sanna vägen till varaktig lycka. Ju oftare du upprepar den desto mer ökar din autentiska närvaro och du blir mer balanserad genom att din medvetenhet ökar.

Ljud och vibrationer från klangskålar harmonierar ditt välbefinnande till en ännu högre grad av välmående.

Naturen och skogen bjuder dig gratis lektioner i Mindfulness. Genom att vistas i skog och mark förbättras ditt immunförsvar. Samtidigt  får du massor av frisk luft och dagsljus som också gör att du sover bättre

Meditation och mantra

Meditation med mig kan vara med mantra på det heliga språket sanskrit eller bara att sitta och fokusera på sitt in- och utandetag. Det går bra att både sitta på en stol eller direkt på golvet som man är van vid med rak rygg. Det viktiga är att du sitter bekvämt. Fingrarna behöver inte hållas i mudras eller på något speciellt sätt alls. Det räcker med att hålla ihop händerna eller knäppa fingrar såsom det är bekvämt.

Intentionen vid meditationen är att fokuseringen ska vara avslappnad och inte för koncentrerad. Mantra eller fokus på andetaget är till för att avleda andra tankar. Tankar kommer att dyka upp och det gör inget. Det viktiga är att inte fästa sig vid dem. Släpp bara taget om de tankar som dyker upp och låt dom passera som ett moln som passerar förbi.

När man är stressad kan det vara skönt att göra något fysiskt ansträngande först, som ett ”tuffare yogapass eller någon annan fysisk aktivitet”, och en avslappningsövning innan meditationen. Det skapar lättare utrymme för ro i sinnet.

Även från början när man inte är van att meditera kan det uppstå små pauser av stillhet där det upplevs som att hjärnan vilar. De här stunderna ökar om du gör det till en vana att meditera regelbundet. Det är oerhört välgörande för själen och ökar stunder till lycka. Har du en gång fått uppleva den djupa välgörande hjärnvilan kommer du att vilja fortsätta eftersom det här fenomenet är mycket skönt.

Ohmmmmmmm

Meditation och klangskålar

Vi öppnar upp med enkla yogaövningar och sätter oss sedan bekvämt tillrätta med ryggen rak, gör några djupandningar, följer vår andning och låter klangens vibrationer skölja över oss.

Väl mött!
Camilla

Läs gärna mer på sidan ”klangskålar och andra instrument.”

Gående meditation

Ett annat ord för gående meditation brukar också nämnas som breathwalking när meditationen även innehåller andning som synkroniserar med gången. Det upplevs som lugnande och meditativt när en promenad samtidigt kan utövas på en fridfull promenadstig, exempelvis i skogsmiljö eller vid vatten eller varför inte båda delar.

Jag försöker planera in vackra promenadstigar med mycket naturupplevelser under dessa mindfulness upplevelser.

Avslappning och Yoga Nidra

All fysisk aktivitet avslutas med en avslappning i mina yogapass.

Yoga Nidra är en typ av djupavslappning. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas även för yogisk sömn eller den sömnlösa sömnen. Det är en meditationsteknik som går ut på att låta kroppen få vila i djupavslappning medan sinnet är fokuserat. Yoga Nidra guidas av en instruktör.

Genom djupavslappning i kombination med impulserna från klangskålarnas vibrationer sägs din kropps längsta nerv stimuleras – nämligen vagusnerven. Viss forskning sägs också visa att vårt immunförsvar lugnas vid stimulering av vagusnerven, med minskad inflammation och minskad smärta som följd. Jag fokuserar på att förhöja det goda måendet och förhöja livskvaliteten sedan är det oerhört positivt om smärta blir lindrigare och att hälsostatusen ökar. Det är bara välkommet.

Ibland finns klangskålar med i Yoga Nidra utifrån vad som passar tillfället.